2020-04-15 13:20:58• hírek • Bede Emőke

Több mint 100 ezer lej értékben bírságolt év eleje óta a megyei környezetvédelmi őrség

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A hatóság közlése szerint január 1. és március 31. között több mint kilencvven ellenőrzést végeztek a megye területén, ezek során 22 olyan szabálysértésre bukkantak, mely pénzbírságot vont maga után – tájékoztat legfrissebb közleményében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség.

Az előre meg nem tervezett kiszállások jelentős része, szám szerint harmincegy bejelentések alapján történt, huszonöt alkalommal pedig a központi ügynökség utasítására tartottak kontrollt. Tíz esetben a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség hivatalból indított vizsgálatot, hat alkalommal pedig korábbi intézkedések betartását ellenőrizték. Két alkalommal más intézményekkel közösen végezték el a vizsgálatokat, a többi esetben pedig a szabályozási iratok kiadása, meghosszabbítása vagy felülvizsgálata miatt szálltak ki a helyszínre az őrség munkatársai.


Az akciók során összesen 22 pénzbírság került kiosztásra, melyeknek összértéke 104 500 lej. Továbbá négy esetben kiegészítő intézedést is alkalmaztak: azaz a területeken elindított munkálatokat megfelelő iratok hiányában leállították, és elrendelték az eredeti állapot visszaállítását. Egy másik esetben pedig a környezetvédelmi előírások megszegése miatt értesíették az illetékes hatóságokat is, akik büntetőjogi vizsgálatot indítottak az ügyben.


Ami a rendellenességeket illeti, több esetben tapasztalták a hulladékok nyilvántartásának elmulasztását, illetve a hulladék kezelésének nem megfelelő követését, jegyzését. Mint már megannyiszor, most is találtak olyan magán- és jogi személyeket, akik a kommunális hulladékot a települések kül- vagy belterületén illegálisan rakták le, de volt olyan is, akik a száraz növény égetése által keletkezett légszennyezés miatt szakncionáltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: